Luumurahka
Luumurahka on oma jälkiruokasuosikkini. Täyteläisimmän maun saa, jos keittää mausteliemessä luumut ja soseuttaa ne. Liemeksi sopii glögi ja lisämausteeksi tähtianis.

Pienet piparikuuset koristavat unelmaisen pehmeää luumurahka-annosta. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Luumurahka
10 annosta
Ainekset
- 400 g kuivattuja luumuja
- 2 dl punaista glögiä
- 2 dl vettä
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
- 4 dl kuohukermaa
- 2 prk (à 250 g) pehmeää maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- pipareita
Valmistusohje
Kuumenna vesi ja glögi. Lisää luumut, tähtianis ja kanelitanko. Vaihtoehtoisesti voit korvata glögin laimennetulla mustaherukkamehulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä luumut pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
Ota kokonaiset mausteet pois ja soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jäähdytä sose hyvin. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka ja kylmä luumusose. Mausta sokerilla.
Koristele annokset kokonaisilla pipareilla.
Osaston luetuimmat
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Oda lopettaa ruoan verkkokauppansa Suomessa: ”Hieno suoritus ei ollut tarpeeksi”
- Näitä ruokia suomalaiset haluavat kesäjuhlapöytään – yhtä trendiherkkua ei ikinä otettaisi lautaselle
- 4 ihanaa kakkua ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin
- Tullilta rapsahti tuontikieltoja alkoholittomille juomille – yli puolella tuotteista puutteelliset pakkausmerkinnät
- Janssoninkiusaus