Luumurahka
Luumurahka on oma jälkiruokasuosikkini. Täyteläisimmän maun saa, jos keittää mausteliemessä luumut ja soseuttaa ne. Liemeksi sopii glögi ja lisämausteeksi tähtianis.Luumurahka
10 annosta
Ainekset
- 400 g kuivattuja luumuja
- 2 dl punaista glögiä
- 2 dl vettä
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
- 4 dl kuohukermaa
- 2 prk (à 250 g) pehmeää maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- pipareita
Valmistusohje
Kuumenna vesi ja glögi. Lisää luumut, tähtianis ja kanelitanko. Vaihtoehtoisesti voit korvata glögin laimennetulla mustaherukkamehulla.
Keitä luumut pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
Ota kokonaiset mausteet pois ja soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jäähdytä sose hyvin. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka ja kylmä luumusose. Mausta sokerilla.
Koristele annokset kokonaisilla pipareilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


