Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Luumurahka

Luumurahka on oma jälkiruokasuosikkini. Täyteläisimmän maun saa, jos keittää mausteliemessä luumut ja soseuttaa ne. Liemeksi sopii glögi ja lisämausteeksi tähtianis.
Pienet piparikuuset koristavat unelmaisen pehmeää luumurahka-annosta.
Pienet piparikuuset koristavat unelmaisen pehmeää luumurahka-annosta. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luumurahka

10 annosta

Ainekset

  • 400 g kuivattuja luumuja
  • 2 dl punaista glögiä
  • 2 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 prk (à 250 g) pehmeää maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • pipareita

Valmistusohje

Kuumenna vesi ja glögi. Lisää luumut, tähtianis ja kanelitanko. Vaihtoehtoisesti voit korvata glögin laimennetulla mustaherukkamehulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä luumut pehmeiksi, noin 10 minuuttia.

Ota kokonaiset mausteet pois ja soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jäähdytä sose hyvin. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka ja kylmä luumusose. Mausta sokerilla.

Koristele annokset kokonaisilla pipareilla.