
Söin täällä: Etkö tavannut Lapissa poroja? Pirkon Pirtti paikkaa puutteen, sillä sarvipäätä saa pizzassa ja herkullisessa käristyksessä
Rento ravintola tuunaa maukkaasti ja annostelee tyylikkäästi.Saariselällä on monta vaihtoehtoa paikata vaeltaja tai hiihtäjän energiavajausta, ja yksi on Pirkon Pirtti. Sanavalmiilta tarjoilijalta saadun perimätiedon mukaan Pirkko perusti pirttinsä 1990-luvulla lounasravintolaksi ja elelee edelleen Oulussa.
Nyt pirtti panostaa iltapuoleen, mikä sopii liikunnallisiin päiviin. Ja jos porohavainto puuttuu, Pirkon Pirtissä puute tulee paikatuksi. Mojovaa muusi- ja poronkäristysannosta saattelivat sopivasti suolakurkut ja puolukkahillo – ja jokainen haarukallinen oli viedä kielen mennessään eli täytti odotukset. Ja vatsan.
Täpötäydestä tuntumasta huolimatta piti ottaa vielä jälkiruoka: mantelilla paneroitua leipäjuustoa, mascarponejuustoa, lakkahilloa ja suolakinuskikastiketta. Kiva tuunaus, enkä olisi parempaa osannut pyytää. Paitsi että tuontijuuston tilalle voisi ehkä keksiä kotimaisen vaahtovaihtoehdon.
Pirkon Pirtti on rento ravintola, jolle kotoisuutta tuovat puolipaneelit ja poronsarvet sekä salin nurkassa seisova vuolukivitakka. Annokset on aseteltu kuitenkin tyylikkäästi.
Plussaa ruokalistan Lappi-tuunauksista: poropizzaa, Lapin kalalautasta ja pohjoisen bouillabaissea eli kalakeittoa, jossa ui raudun ja turskan seurana rapuja ja sinisimpukoita mutta ei lohta.
Pirkon Pirtti, Honkapolku 2, 99830 Saariselkä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



