
Keppana Kellarin sisustuksessa ja olutvalikoimassa riittää ihmeteltävää – Liesjärven persoonallinen ravintola taitaa retrot pihviannokset
Ruokaa odotellessa kannattaa kierrellä rakennuksessa. Esillä on muun muassa vanhoja olutpulloja ja melkoinen kokoelma tuhkakuppeja.
Pippuripihvin esillepano huokui 1980-lukua. Sinänsä maukas annos vaatii sulattelujaloittelua ja aiheuttaa nukahtamisvaaran. Kuva: Katja LamminenTorronsuon tai Liesjärven kansallispuistossa retkeilevän kannattaa piipahtaa persoonallisessa Keppana Kellarissa Liesjärven kylässä. Pihaan ajavaa hämmentää heti alkuunsa julmettu määrä kielto- ja muita kylttejä, joita on kasattu tienoo täyteen.
Perheravintola on toiminut vuodesta 1992 ja niille ajoille tuntuu jämähtäneen myös varsin lihaisa ruokalista. Pihviä ja leikettä löytyy joka lähtöön ja jokunen annos myös kalaa. Paikallista villisikaa saa ajoittain annosnimellä Örömökö.
Ribsit ovat loppu, joten päädymme syömään humpuuki-härkää ja pippuripihviä. Lihat ovat kuulemma kotimaisia kaikki.
Lisukesalaatti hillosipuleineen ja poimutetut ranskalaiset ovat jo niin retroja, että niitä syö mielellään. Pippuripihvi on mureaa ja kastike sopivan pippurista. Seuralaisen annos näyttää myös huoltoasemahenkiseltä paistettuine perunoineen. Naudanliha on siinäkin oikein kelvollista.
Keppana Kellari mainostaa tarjoavansa parhaimmillaan noin 280 eri olutmerkkiä, 550 viskilaatua ja ylipäätään noin 1 400 eri merkkiä alkoholijuomia. Jos haluaa ryhtyä laajemminkin maistelemaan, voi samaiselta yrittäjältä vuokrata lomamökin.
Ruokaa odotellessa kannattaa kierrellä rakennuksessa. Esillä on muun muassa vanhoja olutpulloja ja melkoinen kokoelma tuhkakuppeja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
