Viisi ehdokasta Tähtituotteeksi
Vuoden 2013 Tähtituote-tittelistä kilpailee viisi elintarviketta. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui 41 elintarviketeollisuuden kotimaassa kehittämää ja valmistamaa tuoteuutuutta.Ruoka-alan ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati nosti Tähtituote 2013 -kilpailun finaaliin viisi ruokainnovaatiota: Luumäellä toimivan Saparokujan Ilmo ilmakuivatun porsaanniskan, kaarinalaisen Biofermen Oatrim -painonhallintajuoman, hämeenlinnalaisen Patakukkosen Patakukkonen muikun, turkulaisen Robertsin mustikka-vadelma marjajuoman sekä valkealalaisen J. Martinin vähähiilihydraattisen Skarppi Näkkärin.
Raati painotti finalistien valinnassa erityisesti kilpailutuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia menestysnäkymiä sekä aistittavaa laatua.
”Raadin mielestä näissä tuotteissa on todellista uutta lisäarvoa. Tuotekehityksessä on selvästi kuunneltu kuluttajia ja tuotteissa korostuu innovatiivisuus, terveyttä edistävät vaikutukset sekä erottuva pakkaussuunnittelu. Kärkiviisikko hurmasi perinteisillä raaka-aineilla ja moderniudellaan”, kiittää raadin puheenjohtaja Juha Beurling .
Yleisöäänestys käynnissä
Seuraavaksi yleisö äänestää, mikä tuote finalisteista on heidän mielestään kaikkein maistuvin ja innovatiivisin.
Kilpailu ratkeaa puoliksi raadin arvioinnin ja puoliksi yleisöäänestyksen perusteella. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 27.3.–14.4. netissä Elintarviketeollisuusliiton sivuilla, osoitteessa www.etl.fi.
Tähtituote 2013 -kilpailun voittaja julkistetaan Elintarvikepäivä 2013:ssa Helsingissä 7. toukokuuta.
Elintarviketeollisuusliiton vuodesta 1989 järjestämän Tähtituote-kilpailun tavoitteena on lisätä uutuuksien tunnettuutta ja esitellä suomalaisyritysten tuotekehityksen tuloksia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
