Söin täällä: Parsaviikot aloittavat kevään myös Espan kappelissa
Helsinkiläiset kuulemma tietävät kevään alkaneen, kun Espan Kappelin terassi aukeaa vapunaattona. Parsaviikot alkoivat jo pari viikkoa sitä ennen.Monissa ravintoloissa vietetään parhaillaan parsaviikkoja.
Toistaiseksi parsa on ravintoloissa pääosin tuonnin varassa, vaikka Suomessakin parsaa viljellään.
Menekki on niin huima, ettei suomalainen parsa riitä, Kappelista kerrotaan.
Esplanadin Kappelissa on tarjolla joko parsamenu tai yksittäisiä annoksia. Maistelin menun, joka alkoi samppanjalla maustetulla parsakeitolla. Keiton seassa kellui ”juustoflan” eli juustovanukas Juustoportin juustosta – kiva lisä kuohkeassa keitossa. Plussaa tuli myös siitä, että keiton kanssa tarjottiin hyvä leipävalikoima levitteiden kera.
Pääruokana oli valkoisen ja vihreän parsan parina paahdettua nieriää, hollandaisekastiketta ja paahdettua kukkakaalia. Parsat olivat juuri sopivan napakoita, ja kastike täydensi niitä hyvin, vaikka sitä oli niukasti. Nieriä maistui, mutta ulkomailta tuotua oli sekin – kotimainen kirjolohi olisi sopinut yhtä lailla.
Jälkiruuan sai valita listalta. Tällä kertaa se oli kevään kunniaksi raparperia, joka sopivan hapokkaana päätti lempeän makuisen parsa-aterian.
Esplanadin Kappeli, Etelä-Esplanadi 1, Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

