Tällä reseptillä valmistat herkullista tomaattisalsaa itse
Yksi tapa hyödyntää tomaatteja on valmistaa niistä salsaa. Tomaattisalsa maistuu muhkean maalaisleivän kaverina.Salsa on kuumentamaton kastike, mitä käytetään dippeinä, leivän päällisenä tai lämpimien ruokien lisukkeena. Tomaatti sisältää lykopeenia, mikä on vahva antioksidantti. Parhaiten elimistö hyödyntää kypsän tomaatin lykopeenia.
Tomaattisalsa
6–8 annosta
- Ainekset
- 2 isoa tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai persiljaa
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 2 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Leikkaa tomaatteihin ristiviillot kumpaankin päähän. Paina haarukka tomaattiin ja kasta kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Poista kuori. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. (Jos tomaatit ovat hyvin mehukkaita, valuta niistä ylimääräinen neste pois.) Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Yhdistä kaikki aineet. Anna makujen tasoittua hetken aikaa ennen tarjoilua. Levitä hiivaleivän päälle tai tarjoa grillimakkaran lisukkeena.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


