Mangomoussekakku
Mangomoussekakku on herkullinen juhlatarjottava. Sen voi valmistaa myös etukäteen pakastimeen, kunhan jättää kiilteen tekemisen tarjoilupäivään ja koristelee sulaneena. Kakun sulamiseen tulee varata vähintään kuusi tuntia.Mangomoussekakku
12–15 annosta
Valmistusohje
Pohja
- 175 g keksejä, esimerkiksi digestive
- 75 g voita
Täyte
- 3 tlk (à 425 / 255 g) säilykemangoa
- 1 tl raastettua limetin kuorta
- 1/2 dl limettimehua
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 8 liivatelehteä
- 2 valkuaista
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Kiille
- 2 dl hedelmämehua, esimerkiksi 3 hedelmän
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Murskaa keksit esimerkiksi muovipussissa ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
Täyte: Valuta hedelmistä liemi. Soseuta mango, lisää vaniljasokeri. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta sen pintakuori ohuelti. Purista mehu. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste sekä rahka mangososeeseen. Vatkaa massa tasaiseksi.
Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi eri kulhossa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa mangolientä tai vettä. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangososeeseen. Lisää valkuais- ja kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.
Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3–4 minuuttia hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt ja jäähtynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esimerkiksi syötävillä kukilla tai tuoreilla mansikoilla.
Vinkki
Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin foliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


