Sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeitto maistuu kokonaisista ohrasuurimoista haudutetun uunipuuron kanssa vaikkapa jouluaaton lounaalla.
Kokonaisista ohrasuurimoista haudutettu uunipuuro ja sekahedelmäkeitto nautitaan aaton lounaaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekahedelmäkeitto

10 annosta

Ainekset

  • 1 pussi (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
  • 2 dl rusinoita
  • 5 dl omenatäysmehua
  • 4 dl vettä
  • (1 tähtianis)
  • 1 kanelitanko
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Huuhdo hedelmät siivilässä. Leikkaa isoimmat pienemmiksi paloiksi. Kuumenna mehu ja vesi. Lisää mausteet sekä hedelmät ja rusinat. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä ja valuta perunajauhoseos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta takaisin levylle, anna pulpahtaa ja nosta pois liedeltä. Kaada kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Ota kokonaiset mausteet pois keitosta, kun se on jäähtynyt. Tarjoa puuron kanssa.

Vinkki

Jos sekahedelmät ovat kovin kuivuneita, liota niitä vesi-mehuseoksessa pari tuntia ennen keittämistä.