Spelttirieska
Spelttirieska paistuu kätevästi kuumalla pannulla ja sopii mainiosti tortillan tapaan käytettäväksi. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan.
Spelttirieska
6 paistinpannun kokoista rieskaa
Ainekset
- 4–5 dl spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Sekoita kulhossa 3 dl spelttijauhoja, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ainekset keskenään. Lisää loput jauhot niin, että taikina irtoaa kulhosta,
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vaivaa 10 minuuttia, ja anna levätä 10 minuuttia.
Jaa taikina kuuteen palaan, ja kauli palat ohuiksi läpysköiksi.
Kuumenna esimerkiksi hiiliteräspannu kuumaksi (älä käytä öljyä,) ja paista molemmat puolet keskilämmöllä niin, että rieskaan rupeaa tulemaan pieniä tummia kohtia.
Täytä rieskat haluamillasi täytteillä ja nauti lämpimänä.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan