Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Spelttirieska

Spelttirieska paistuu kätevästi kuumalla pannulla ja sopii mainiosti tortillan tapaan käytettäväksi. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan.
Spelttirieska paistuu muutamassa minuutissa kuumalla pannulla.
Spelttirieska paistuu muutamassa minuutissa kuumalla pannulla. Kuva: Kari Salonen

Spelttirieska

6 paistinpannun kokoista rieskaa

Ainekset

  • 4–5 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kulhossa 3 dl spelttijauhoja, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ainekset keskenään. Lisää loput jauhot niin, että taikina irtoaa kulhosta,

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaivaa 10 minuuttia, ja anna levätä 10 minuuttia.

Jaa taikina kuuteen palaan, ja kauli palat ohuiksi läpysköiksi.

Kuumenna esimerkiksi hiiliteräspannu kuumaksi (älä käytä öljyä,) ja paista molemmat puolet keskilämmöllä niin, että rieskaan rupeaa tulemaan pieniä tummia kohtia.

Täytä rieskat haluamillasi täytteillä ja nauti lämpimänä.