Nyytistä paljastuu yllätys: silli maustaa kesäherkun
Sillinyytteihin voi käyttää edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat.
Sillinyytit on kiva kesätarjottava. Nyytit voi kypsentää joko uunissa tai grillissä. Kuva: Suvi EloSuomen Sillikonttorin myyntivastaava Päivi Ruohonen on ollut sillin kanssa tekemisissä kolmekymmentä vuotta. Hänellekin silli on herkkua sellaisenaan, mutta hyvä myös monissa ruuissa. Ruohonen jakaa Kantrin lukijoille omat kesäsuosikkinsa.
Sillinyytit voi kypsentää joko uunissa tai grillissä. Niihin voi kätevästi käyttää edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat.
Silliä paperissa
4 nyyttiä
- 4 kevytsuolattua sillifileetä
- 8 keitettyä uutta perunaa
- 2 kevätsipulia varsineen
- 8 viipaletta pekonia ruskistettuna
- 1 dl tillisilppua
- 2 rkl voita
- ruohosipulia silputtuna
Liota sillifileitä kylmässä vedessä kolme tuntia. Vaihda vesi tunnin välein. Valuta fileet ja puolita ne pitkittäin.
Leikkaa leivinpaperiarkki neljään osaan ja voitele paperit keskeltä voilla.
Viipaloi perunat ja silppua sipulit.
Lado paperille kerroksittain ensin perunaviipaleet. Laita päälle sillifileet, tillisilppu, pekoniviipaleet ja sipulit. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja taita paperi tiiviiksi taskuksi siten, että aromit pysyvät paketissa.
Laita paketit uunipannulle. Kypsennä 250-asteisessa uunissa tai grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Nosta sillinyytit lautasille, ja avaa ne vasta pöydässä. Koristele ruohosipulilla, ja tarjoa esimerkiksi paahdetun ruisleivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

