Samettisen sosekeiton salaisuus on lisukkeessa – näin teet siitä erityisen maistuvaa
Kauniin vaalea, samettinen sosekeitto syntyy kukkakaalista. Loimulohipalat antavat makua ja ruokaisuutta alkuruokaan.Kukkakaalisosekeitto sopii aterian aloittajaksi tai kevyeksi lounasruoaksi. Maidossa keitetty kukkakaali on soseutuksen jälkeen kuin samettia. Ruokaisuutta on helppo lisätä vaikkapa loimulohipaloilla, rapeaksi paistetulla pekonilla, paahdetuilla siemenillä tai leipäkuutioilla.
Kukkakaalisosekeitto lohilisällä
6 alkuruoka-annosta
- Ainekset
- 1 (600 g) kukkakaali
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1½–2 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 8–10 dl täysmaitoa
- Lisäksi
- 150 g loimu- tai savulohta
- ruohosipulia
- Tarjoiluun
- saaristolaislimppua
Valmistusohje
Leikkaa huuhdeltu kaali paloiksi. Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia siinä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Älä ruskista.
Lisää mausteet ja maito kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmennyt. Sekoittele välillä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Notkista tarvittaessa maidolla.
Jaa keitto alkuruokalautasille ja nosta savukalapaloja annoksen keskelle. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia. Tarjoa lisänä saaristolaislimppua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


