Täydellinen levite leivälle: Vähäsuolaisempi vaihtehto valmistuu kotimaisesta herneestä
Hernelevitteen ainoa suola tulee majoneesista. Kun majoneesin valitsee Sydänmerkki-tuotteena, niin suolan määrä levitteessä on hyvin maltillinen, mutta makua on kuitenkin reilusti.
Pakasteherneet ovat huipputuote, josta syntyy monenlaista herkkua. Hernelevitteessä on enemmän proteiinia ja vähemmän suolaa kuin rasvalevitteissä. Kuva: Sanne KatainenErilaiset kasvistahnat ovat maistuvia levitteitä leiville. Voileivät päällyksineen ovat yksi suomalaisten isoimmista suolalähteistä, joten vähäsuolaisilla itse tehdyillä kasvislevitteillä voi myös vähentää suolan saantia.
Hernelevite
noin 8 annosta
- Ainekset
- 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl majoneesia
- 10 basilikanlehteä
Valmistusohje
Ota herneet huoneenlämpöön sulamaan noin tunti ennen valmistamista.
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Varo polttamasta. Anna jäähtyä.
Nosta kaikki aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi majoneesia tai basilikaa.
Tarjoa hernetahna leivän kanssa levitteenä. Se maistuu myös esimerkiksi voileipäkakun täytteenä.
Vinkki: Margariinin tai voin korvaaminen kasviksista valmistetuilla levitteillä on mainio keino vähentää leivän kanssa syödyn suolan määrää.
Vinkki: Jos kotitaloudessasi on listerian suhteen riskiryhmään kuuluvia, niin keitä herneitä pari minuuttia ennen soseutusta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

