Nyt puhuu koiranlihatuotantoa ehdottanut konsultti: "Osasin arvata, että suomalainen kulttuuri on hyvin vanhoillista ja uriinsa juuttunutta"
Idea koiranlihatuotannosta tuli Juhani Peltolan mieleen noin kaksi vuotta sitten. Hänen ajatuksensa ovat saaneet osakseen runsaasti vastustusta.MT kertoi aiemmin huhtikuussa Malesiassa asuvasta konsultista, Juhani Peltolasta, joka ehdotti mielipidekirjoituksessaan, että Suomessa pitäisi alkaa tuottamaan koiranlihaa.
Peltolan ajatukset herättivät runsaasti keskustelua niin Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla kuin myös muissa medioissa.
Maaseudun Tulevaisuuden tavoittama Peltola kertoo nyt, että nelisen vuotta sitten päättyneellä työurallaan hän toimi metalli- ja konepajateollisuuden vientitehtävissä. Nykyisin hän on eläkkeellä.
Alkujaan idea koiranlihasta lähti Peltolan mukaan liikkeelle Etelä-Koreasta noin kaksi vuotta sitten jolloin hänen hyvä ystävänsä, tuttu ravintolapäällikkö suositteli maistamaan koiranlihaa.
"Ei se minusta kummalliselta maistunut, enemmänkin mausteilta ja happaman imelältä, mutta se jäi siihen", hän kuvailee ensikosketustaan koiranlihaan.
Vuotta myöhemmin samassa ravintolassa keskustelu kääntyi jälleen liharuokiin ja tässä yhteydessä juttu eteni jo paljon pidemmälle.
"Tapasin sattumalta ravintolaan lihaa toimittavan tukun esimiehen ja keskustelimme mistä liha tulee, tuotantotavoista ja hinnastakin. Hän tunsi hyvin Ruotsin tuttunsa kautta ja kerroin Suomesta ja tuotantoeläimistä. Into heräsi kun kuulin, että koiranlihasta maksetaan 5-6 kertaa enemmän kuin sianlihasta", Peltola kertoo.
Maatalous ei ole Peltolalle vierasta, vaikka hän onkin itse työskennellyt muulla alalla, sillä hänen sukunsa jäsenet ovat olleet maanviljelijöitä ainakin kuuden sukupolven ajan.
"Serkkuni viljelee yhä edelleen, tosin turkistuotanto loppui heiltä muutama vuosi sitten. Juureni on maalla ja hermoni lepäävät päästessäni kotiseudulleni", hän sanoo.
Peltolan ehdotus koiranlihasta otettiin lukijoiden keskuudessa melko kielteisesti vastaan. Kommentit eivät suuremmin häntä yllättäneet.
"Osasin hieman arvata, että suomalainen kulttuuri on hyvin vanhoillista ja uriinsa juuttunutta. Ehkä hieman yllätti, sillä lihaa syödään Suomessa paljon enemmän kuin monessa länsimaassa. Kulttuurit ovat erilaisia", Peltola toteaa.
Lue lisää:
Eviran johtaja ei usko, että koiranlihan tuotannosta saataisiin kaupallisesti kannattavaa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


