Suppilovahvero-hapankaalisalaatti
Hapankaalisalaatin juju on rapsahtavissa suppilovahveroissa, jotka tuovat salaatille hyvän maun lisäksi hauskasti purutuntumaa. Ole tarkkana paahtaessasi kuivattuja suppilovahveroita, jotta et vahingossa polta niihin palaneen makua.Suppilovahvero-hapankaalisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 10 ruusukaalia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
- 200 g hapankaalia
Valmistusohje
Irrota ruusukaaleista lehdet. Kiehauta kattilassa suolalla maustettua vettä. Nosta ruusukaalinlehdet veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta lehdet ja anna jäähtyä.
Kuumenna öljy pannulla ja nosta joukkoon kuivatut suppilovahverot. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienet hiukan paahtuvat. Varo polttamasta. Nosta sienet talouspaperin päälle valumaan.
Valuta hapankaali tarvittaessa. Sekoita kaalin joukkoon ruusukaalinlehdet ja juuri ennen tarjoamista rapeat suppilovahverot. Tarjoa heti liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki: Mehevä hapankaalipohjainen salaatti ei kaipaa kastiketta. Kuivatut, paahdetut suppilovahverot tuovat salaattiin hyvää makua ja hauskaa purutuntumaa. Säilytyksen aikana ne kuitenkin vettyvät, joten lisää ne hapankaalin joukkoon vasta juuri ennen tarjoamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

