Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Salvia-juustolenkki

Tomaatti- ja juustoviipaleilla maustettu uunilenkki on parhaimpia makkararuokia. Sen voi valmistaa myös grillissä. Paahda ensin lenkki ja käännä sitten ympäri. Tee paahtuneeseen pintaan viiltoja ja mausta viillot tuoreilla yrteillä sekä juustolla. Salvia on oivallinen rasvaiseen makkaraan, sillä se keventää ja raikastaa.
Salvialla maustettu juustolenkki ja lämmin salaatti on viileän kesäillan herkkuateria.
Salvialla maustettu juustolenkki ja lämmin salaatti on viileän kesäillan herkkuateria. Kuva: Jaana Kankaanpää

Salvia-juustolenkki

4 annosta

Ainekset

  • 1 (500 g) lenkkimakkaraa
  • 150 g juustoa, punaleimaemmentalia tai kermajuustoa
  • 1 ruukku salviaa

Valmistusohje

Grillaa lenkki ensin toiselta puolelta. Käännä ympäri ja leikkaa noin neljän sentin välein viiltoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita jokaiseen viiltoon silputtua salviaa sekä paksu juustoviipale. Grillaa, kunnes juusto sulaa.