Salvia-juustolenkki
Tomaatti- ja juustoviipaleilla maustettu uunilenkki on parhaimpia makkararuokia. Sen voi valmistaa myös grillissä. Paahda ensin lenkki ja käännä sitten ympäri. Tee paahtuneeseen pintaan viiltoja ja mausta viillot tuoreilla yrteillä sekä juustolla. Salvia on oivallinen rasvaiseen makkaraan, sillä se keventää ja raikastaa.

Salvialla maustettu juustolenkki ja lämmin salaatti on viileän kesäillan herkkuateria. Kuva: Jaana Kankaanpää
Salvia-juustolenkki
4 annosta
Ainekset
- 1 (500 g) lenkkimakkaraa
- 150 g juustoa, punaleimaemmentalia tai kermajuustoa
- 1 ruukku salviaa
Valmistusohje
Grillaa lenkki ensin toiselta puolelta. Käännä ympäri ja leikkaa noin neljän sentin välein viiltoja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Laita jokaiseen viiltoon silputtua salviaa sekä paksu juustoviipale. Grillaa, kunnes juusto sulaa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon