Helppo ja näyttävä pääsiäisherkku: Näin valmistat mangosuklaamunia
Täytetyt suklaamunat ovat hauska jälkiruoka pääsiäispöytään.
Puolikas suklaamuna mango-valkosuklaamoussella täytettynä on juuri sopiva lopetus juhlavalle aterialle. Kuva: Sanne KatainenSuklaamunat ovat lasten ja lastenmielisten pääsiäisherkkuja, mutta puolikkaat suklaamunat mango-valkosuklaamoussella täytettynä maistuvat juhla-aterialla kaikille.
Suklaamunia löytyy kaupasta monen kokoisia, joten valitse koko syöjien mukaan.
Mangosuklaamunat
6 annosta
- Ainekset
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl mangososetta (esim. Bonne tai Piltti)
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
- Lisäksi
- 3 suklaamunaa
- (pääsiäisrakeita)
Valmistusohje
Kuori suklaamunat ja halkaise ne terävällä veitsellä sauman kohdalta kahteen puolikkaaseen.
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Varo polttamasta, joten älä käytä liian voimakasta tehoa. Voit sulattaa suklaan myös kulhossa vesihauteen päällä.
Sekoita mangosose ja keltuainen valkosuklaan joukkoon. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele varovasti mangoseokseen.
Jaa täyte suklaamunapuolikkaisiin. Voit tarjoa munat heti tai nostaa ne jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Viimeistele halutessasi pääsiäisrakeilla.
Vinkki: Jos suklaamunan halkaisu tuntuu hankalalta, niin lämmitä veitsi kuumassa vedessä ja pyyhi kuivaksi ennen halkaisua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

