Vuosnaisten Meriaseman saaristolaispöydän hinnoittelu ehkäisee hävikkiä ja ylensyöntiä
Paikan ylpeys ovat rapeiksi paistetut silakat valkosipulimajoneesilla.Noutopöydissä monesti ahdistuu kanssasyöjien ahneudesta. Lautaset mätetään kukkuralleen, mutta syödään vain parhaat päältä. Syntyy hävikkiä.
Vuosnaisten Meriasemalla hukkaa hillitään hinnoittelulla, jonka soisi yleistyvän. Lautasen täytön jälkeen annos punnitaan ja asiakas maksaa ruuasta sen painon mukaan. Toimintatapa ehkäisee myös ylensyöntiä.
Noutopöydästä saa kerätä "sitä sun tätä" hintaan 3 euroa per 100 grammaa.
Söimme seuralaisen kanssa täydet lautaselliset erilaisia graavi- ja savukaloja kera monipuolisen salaatin. Alkupalojen jälkeen olimme jo täynnä, mutta halusimme maistaa myös paikan itsensä hehkuttamia paistettuja silakoita. Ne olivat tuoreen makuisia ja rapsakoita. Kylkeen sopi erinomaisesti tarjoilijan ärjyksi tituleeraama valkosipulimajoneesi.
Tarjolla on myös liharuokia, joita saa syödä hieman edullisemmin, jos ei halua kalaa. Testihetkellä esillä oli noutopöytien peruskamaa eli uunissa haudutettua possua ja broileria sekä lihapullia.
Ravintolan nettisivuilla kerrotaan, että kalat ostetaan pääosin Kustavin ja Brandön kalastajilta. Erikoisuutena tarjolla on muun muassa marinoitua haukea ja ahventa.
Iloisesti palvelevalla kassalla selvisi, että olimme pistelleet napoihimme yhteensä puolitoista kiloa ruokaa hintaan 45 euroa. Myönnetään, että vähempikin olisi riittänyt.
Vuosnaisten Meriasema, Vuosnaistentie 616, 23360 Kustavi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

