Hunajainen jogurttikastike viimeistelee pankoahvenet
Kasvinpedillä tarjoillut ahvenfileet sopivat sadonkorjuuajaj juhlaan.Pankoahvenet kasvispedillä ja jugurttikastikkeella
- noin 400 g ahvenfileitä
- 5 punajuurta
- 5 porkkanaa
- 1/3 kukkakaali
- pikkelöityä punasipulia
- pankojauhoja
- sitruuna
- suolaa
- valkopippuria
- lehtipersiljaa
Pikkelöi punasipuli: Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita 1 rkl etikkaa, 2 rkl sokeria ja 3 rkl kiehuvaa vettä ja kaada sipulien päälle. Anna tekeytyä.
Esikeitä punajuuria noin 15 minuuttia. Viipaloi porkkanat, lohko punajuuret ja revi kukkakaali. Laita kasvikset pellille, lisää öljy ja suola. Paahda uunissa 20 minuuttia.
Mausta ahvenfileet valkopippurilla ja suolalla ja pyörittele pankojauhoissa. Paista pannulla molemmilta puolilta, kunnes paistopinta on kullanruskea.
Levitä paahdetut kasvikset tarjoilulautaselle. Lisää joukkoon pikkelöity punasipuli. Revi päälle paistetut ahvenet. Hienonna lehtipersilja ja raasta päälle sitruunan kuori. Tarjoile jugurttikastikkeen kera.
Jugurttikastike
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- lehtipersiljaa
Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa 1 tunti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

