- Ruka
Suomen parhaaksi mainostettu riistaravintola lunasti lupauksia
Pohjoisen maut täydentyvät Riipisen riistaravintolassa sävykkäästi.Riipisen-riistaravintola Kuusamon Rukalla houkuttelee monenlaisia seurueita. Lapsiperheet tilaavat lihapullia, kaveriporukat viettävät lomailtaa ja turistit maistelevat pohjoisen makuja. Sisustus nojaa vahvasti saamelaiskulttuuriin, vaikka Lapin sijaan Kuusamo kuuluu Pohjois-Pohjanmaahan. Elävä tuli virittää hienosti tunnelmaa.
Listalla on hirveä, siikaa, sieniä, poroa ja tietenkin lakkaa ja leipäjuustoa.
Lakka maistuu myös alkujuomassa, Vanhan ajan lakkadrinkissä. Cocktail virittää makunystyrät mukavasti iltaa varten.
Alkuruuaksi tilattu hirvicarpaccio eli kypsentämättömän hirven sisäfileen ohuet siivut kapristen, emmentalin, marinoidun punasipulin ja terva-vinaigreten kanssa ovat herkullisia. Kaprikset tummentavat lihan ja emmentalin umamin sävyjä. Terva toimii annoksessa hienovireisesti eikä ole liian päällekäyvä tai esanssinen.
Myös seuralaisen Tunturin siika -niminen annos toimii tasapainoisesti. Pääruokana tarjoiltava poron sisäfile on runsas ja herkullinen annos, jonka murea poronliha sulaa suussa.
Ravintolan itse maahantuoma espanjalainen viini Bares Balta Mas Irene sopii ihanasti mehevien makujen kanssa.
Jälkiruuan lakka ja leipäjuusto näyttävät vaatimattomilta, mutta kinuskikastike ja paahdettu valkoinen suklaa täydentävät perinneherkun ylelliseksi jälkiruuaksi.
Riipisen mainostaa itseään Suomen parhaaksi riistaravintolaksi. Tämän allekirjoittaakseni olisi tehtävä vielä lisää kenttätutkimusta, mutta erittäin hyvältä riista maistui. Ruoka oli herkullista ja palvelu mutkattoman ystävällistä.
Riipisen
Rukatunturintie 6, 93830 Rukatunturi
https://www.riipisen.fi/category/29/riistaravintola
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat






