Jälkimarinoitu porsaanfilee
Marinadi maustaa kypsät porsaanfileeviipaleet, ja liha maistuu mainiolta huoneenlämpöisenä. Näin sen voi tehdä juhlapöytään valmiiksi jo edellisenä päivänä.Jälkimarinoitu porsaanfilee
10 annosta
Ainekset
- 2 (à 500 g) porsaan sisäfileetä (maustamaton)
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 4 rkl dijoninsinappia
Marinadi
- 1 punasipuli
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 ½ tl suolaa
- ¾ tl valkopippuria
- ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistusohje
Ota porsaanfileet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruuanlaittoa. Poista fileistä mahdolliset kalvot. Kuivaa pinnat talouspaperilla.
Kuumenna voi ja öljy pannussa. Ruskista huoneenlämpöiset possunfileet kauttaaltaan. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sivele fileet kauttaaltaan sinapilla.
Kypsennä fileitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (sisälämpötila noin 65 astetta). Anna vetäytyä ja jäähtyä folion alla.
Valmista sillä aikaa marinadi. Kuori ja hienonna punasipuli. Kumoa kulhoon ja sekoita joukkoon loput marinadiainekset.
Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet takaisin uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua vähintään tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

