Pariloitua siikaa, suippokaalta ja ruskeavoi-hollandaise
Kauden kasvikset ja maukas ruskeavoi-hollandaisekastike aateloivat grillatut siikafileet herkulliseksi annokseksi.
Siikafileet kypsyvät parissa minuutissa. Lisukkeena on syksyn satoa kasvimaalta. Kuva: Juha KauppinenPariloitua siikaa, suippokaalta ja ruskeavoi-hollandaise
4 hengelle
Ainekset
- 600 g siikafilettä
- 1/2 suippokaali (500 g)
- 2 porkkanaa (100 g)
- 1 tl hunajaa
- 2 dl hollanninkastiketta
- 4 varsiparsakaalia
- suolaa
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Nypi kalasta ruodot ja leikkaa 50 gramman palasiksi, mausta suolalla ja hivenellä jauhettua valkopippuria.
Leikkaa kaali keskiruotoa pitkin 100 gramman lohkoiksi, pyöritä tilkassa öljyä ja mausta suolalla. Grillaa/pariloi kaalit ja laita 15 minuutiksi 200-asteiseen uuniin.
Kuori ja leikkaa porkkana sopiviksi annospaloiksi, öljyä ja mausta suolalla ja teelusikallisella hunajaa. Kypsennä 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Grillaa/pariloi lopuksi nopeasti, noin 1 minuutti puolellaan, kevyesti öljytyt siikafileet, ja tarjoa kasvisten ja ruskeavoi-hollandaisen kanssa.
Ruskeavoi-hollandaise
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl valkoviiniä
- 5 kevyesti murskattua valkopippuria
- 5 munankeltuaista
- 200 g voita
- 6 rkl vettä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Hienonna salottisipulit ja laita pieneen kattilaan etikan, valkoviinin ja valkopippurin kanssa ja keitä, kunnes jäljellä on 2 ruokalusikallista, purista siivilän läpi kaikki liemi talteen.
Lämmitä voita pienessä kattilassa, kunnes se ruskistuu kevyesti (noin 145 astetta), siivilöi ja pidä lämpimässä.
Sekoita kokoon keitetyn liemen eli reduktion joukkoon keltuaiset, vesi, sitruunanmehu ja suola ja kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes lämpötila on noin 75 astetta ja seos on kevyesti saostunut.
Lisää ruskistettu, siivilöity voi joukkoon ja tarkista maku.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
