Kahvikissan paahtovanukas
Kahvikissan paahtovanukas
6 annosta
Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl vahvaa kahvijuomaa
- 1 vaniljatanko
- 4 kananmunankeltuaista
- 2 kananmunaa
- 1¼ dl sokeria
Karamelliseos
- 1 dl sokeria
- ½ dl vettä
Valmistusohje
Mittaa kerma ja kahvijuoma pinnoitettuun kattilaan.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet lusikalla talteen. Lisää ne ja tangonpuolikkaat kattilaan. Kiehauta seos, siirrä sivuun ja jätä jäähtymään.
Tee karamelliseos. Mittaa sokeri ja vesi valurautapannulle. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi ja siirappimaiseksi, 4–5 minuuttia. Ole tarkkana, sillä sokeri palaa herkästi. Varo myös polttamasta sormiasi.
Jaa karamelliseos uuninkestävien annosvuokien (vetoisuus vähintään 1 ¼ dl) pohjille. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa vanukkaan myös isossa rengaskakkuvuoassa.
Vatkaa keltuaiset, munat ja sokeri kevyesti keskenään.
Ota vaniljatangot pois kahviseoksesta ja kaada neste ohuena nauhana munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Jaa vanukasseos vuokiin.
Nosta vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada pikkuvuokien ympärille kuumaa vettä siten, että se ulottuu vuokien puoliväliin. Nosta vesihaude 150-asteiseen uuniin ja kypsennä vanukkaita noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat hyytyneet.
Ota paahtovanukkaat pois vesihauteesta, anna niiden jäähtyä vuoissaan ja siirrä kelmulla peitettyinä jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Irrota vanukkaat pyöräyttämällä veitsi vanukkaan ympäri ja kumoa ne sitten annoslautasille.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Hellan kulmalla: Työvoitto maa-artisokista
- Paraisten piparkakut
- Aarre | Juhlava hirvicarpaccio saa herkullisen lisukkeen pihlajanmarja-omenahyytelöstä
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Kuuluuko lanttulaatikko tai joulukinkku pikkujoulupöytään? Konkariyrittäjä: ”Nyt 99 prosenttia asiakkaista ei missään nimessä halua jouluruokaa”