Kahvikissan paahtovanukas

Hienon makuinen paahtovanukas syntyy vahvasta kahvijuomasta. Muutkin ainekset ovat tuhteja: kermaa, munankeltuaisia ja munia sekä sokeria.
Jälkiruokakahvit nautitaan vaihteeksi vanukkaan muodossa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kahvikissan paahtovanukas

6 annosta

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 1¼ dl sokeria

Karamelliseos

  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

Mittaa kerma ja kahvijuoma pinnoitettuun kattilaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet lusikalla talteen. Lisää ne ja tangonpuolikkaat kattilaan. Kiehauta seos, siirrä sivuun ja jätä jäähtymään.

Tee karamelliseos. Mittaa sokeri ja vesi valurautapannulle. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi ja siirappimaiseksi, 4–5 minuuttia. Ole tarkkana, sillä sokeri palaa herkästi. Varo myös polttamasta sormiasi.

Jaa karamelliseos uuninkestävien annosvuokien (vetoisuus vähintään 1 ¼ dl) pohjille. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa vanukkaan myös isossa rengaskakkuvuoassa.

Vatkaa keltuaiset, munat ja sokeri kevyesti keskenään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota vaniljatangot pois kahviseoksesta ja kaada neste ohuena nauhana munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Jaa vanukasseos vuokiin.

Nosta vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada pikkuvuokien ympärille kuumaa vettä siten, että se ulottuu vuokien puoliväliin. Nosta vesihaude 150-asteiseen uuniin ja kypsennä vanukkaita noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat hyytyneet.

Ota paahtovanukkaat pois vesihauteesta, anna niiden jäähtyä vuoissaan ja siirrä kelmulla peitettyinä jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Irrota vanukkaat pyöräyttämällä veitsi vanukkaan ympäri ja kumoa ne sitten annoslautasille.