Yle: Ranskassa syödään enemmän kasviksia - mutta harva luopuu kokonaan lihasta
Ranskalaiset ravintola-ammattilaiset tarjoavat myös lihaa, kunhan sen alkuperä on tiedossa ja tuotanto on antibiootitonta.
Kasvispainotteisuus kiinnostaa myös Ranskassa, jossa liha on perinteisesti ollut vahvoilla ruokavaliossa. Kuva: Jaana KankaanpääMyös Ranskassa, jossa liharuuilla on perinteisesti vahva asema aterioilla, on näkyvissä selvää siirtymää kasvispainoitteisempaan syömiseen, kertoo Ylen uutinen.
Uutiseen on haastateltu pariisilaista yrittäjää, joka perusti neljä vuotta sitten kasvispainotteisen ravintolan. Alkuperäinen ajatus oli tukea kotimaan viljelijöitä ja tarjota lähellä tuotetuista kasviksista tehtyä ranskalaista kotiruokaa.
Yllätyin, kun asiakkaita saapui toiselta puolelta kaupunkia kasvisruuan houkuttelemina, Pauline Theoleyre kertoo.
Hänen ravintolansa ei silti tarjoa vain kasvisruokaa. Ruokalista perustuu siihen, että lihaakin voi syödä silloin tällöin, kunhan sen alkuperä on tarkasti selvillä.
Michelin-tähdillä palkittu Eric Briffard toimii opettajana arvostetussa ravintolaoppilaitoksessa, jossa ollaan aloittamassa myös vegaaniruuan valmistamisen opetusta.
Hän kertoo itse harventaneensa lihan syöntiä ja yksi perusteluista on se, että nykytuotannossa käytetään antibiootteja.
Briffard muistuttaa, että myös ruokakulttuuri muuttuu yhteiskunnan muiden muutosten mukana. Ihmisiä kiinnostavat hänen mukaansa ruuan terveysvaikutukset.
Lue lisää:
B12-vitamiinia on saatu tutkimuksissa fermentoimalla papuihin ja viljaan
Kasvisruuan menekki nousee Suomessa ja Ruotsissa
Ruokapulasta ruuan runsauteen - näin suomalainen ruokailu on muuttunut
Tutkimustulos tukee suomalaista antibioottien maltillista käyttöä - lääkkeet tehoavat
Vegaanihaasteessa uusi ennätys
Mikko Kärnä ryhtyi kampanjoimaan lähiruualla Vegaanihaasteen vaihtoehdoksi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
