Raasta syksyn makeaa porkkanaa kirpeään puolukkapiirakkaan
Juureksista syntyy myös makeita piiraita. Kokeile sekoittaa happoista puolukkaa makeaan porkkanaan.
Pullataikinapohjaan leivottu porkkana-puolukkapiirakka on syksyisen raikas kahvipöydän herkku. Kuva: Carolina HusuPorkkana-puolukkapiirakka
(uunipellillinen)
- Ainekset
- Taikina
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 100 g voita sulatettuna
- 500 g (7 1/2 dl) vehnäjauhoja
- Täyte
- 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 4 dl hienoa porkkanaraastetta
- 2 dl fariinisokeria
- 1/2 dl perunajauhoja
- Voiteluun
- 1/2 munaa
- Tarjoiluun
- vaniljakastiketta
- Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa munan rakenne kupissa rikki. Lisää maitoon puolet munamassasta, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla.
Ota kohonneesta taikinasta noin reilu puolet ja kauli levyksi. Nosta levy leivinpaperille uunipellin pohjalle ja reunoille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi ja voitele munalla. Leikkaa suikaleiksi.
Raasta porkkana kartioraastimen hienoimmalla terällä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjalle. Tee taikinasuikaleista piirakan päälle ristikko. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Lämmin piirakka maistuu sellaisenaan. Halutessasi tarjoa lisäksi vaniljakastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
