Kuusi finalistia kisaa vuoden elintarvikealan Tähtiteko-palkinnosta
Loppukilpailuun pääsi myös Suomalaisen ruoan päivä.Asiantuntijaraati seuloi kaikkiaan 37 ehdokkaan joukosta kuusi finalistia, jotka kisaavat vuoden vaikuttavimman elintarviketeon palkinnosta. Tällä kertaa haetaan tuotteen sijasta tekoa.
Uudistamalla Vuoden Suomalainen Elintarvike-kilpailun Tähtiteoksi halusimme mahdollistaa palkinnon jakamisen myös muunlaiselle toimelle kuin uudelle tuotteelle, kertoo toimitusjohtaja Pia Pohja Elintarviketeollisuusliitosta.
Liitto haluaa kilpailun avulla tuoda esiin alan innovatiivisia ratkaisuja ja ammattilaisia.
Finalistiteoissa korostuvat Pohjan mukaan vastuullinen yritystoiminta ja ainutlaatuiset suomalaiset keksinnöt.
Finalistit pitchaavat omat tekonsa kilpailun raadille 4.11. Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 eurolla 27.11. Elintarviketeollisuusliiton syyskokouksen yhteydessä. Voittajan julistaa kilpailun raadin puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.
Tähtiteko 2020 -finalistit ovat Apetit Ruoka Oy:n järvikalan vastuullinen tuotteistaminen, Avena Nordic Grain Oy:n ja Apetitin rypsinsiemenjauhe, Fazerin kauraksylitolitehdas, Pielisen kalajalosteen luonnonkalasäilyke, Suomalaisen ruoan päivä ja Valion maitoketjun hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä.
Lue myös:
Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke palkittiin Vuoden lähiruokatekona
Fazer ryhtyy valmistamaan ksylitolia kauran kuoresta – investoi 40 miljoonaa euroa Lahteen
Pullakahvit vai rapujuhlat? Miten sinä juhlistat tänään Suomalaisen ruuan päivää?
Särki kannattaa käyttää kalapihviin kaatopaikalle viemisen sijaan
Valion kunnianhimoinen suunnitelma: Maito hiilineutraaliksi – muutos tehdään lannan ja nurmen avulla
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


