Broileri-papukääryleet hautuvat herkuksi siiderikastikkeessa

Broileri-papukääryleet
4 annosta
Ainekset
- 4 (noin 600 g) broilerin ohutleikettä
- (suolaa)
- (mustapippuria)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl persiljasilppua
- 1½ rkl täysjyväsinappia
- 1 rkl luomusitruunan raastettua kuorta
- 100 g pekonia
- 100 g vihreitä pitkiä papuja (pakaste)
- 2–3 dl siideriä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 kanaliemikuutio
Valmistusohje
Levitä broilerit leivin- tai vahapaperin päälle työlaudalle. Levitä päälle kelmua ja nuiji ohuemmiksi.
Ripottele lihojen päälle suolaa ja pippuria, jos käytät maustamattomia leikkeitä.
Hienonna kuoritut valkosipulit. Sekoita silppu raastetun sitruunankuoren, sinapin ja persiljasilpun kanssa tahnaksi. Sivele tahna lihoille.
Levitä kullekin lihalle tahnojen päälle 1–2 pekoniviipaletta. Lado sitten noin 4 minuuttia keitetyt ja valutetut pavut nipuksi pekonille ja kääri rullalle.
Nosta kääryleet voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada päälle siideri, ruokakerma ja murennettu liemikuutio.
Kypsennä kääryleitä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Koristele ruoka persiljalla ja tarjoa keitetyn riisipastan, riisin tai perunamuusin kera.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Perinteinen tiramisu vie kielen mennessään ‒ tässä resepti, jolla onnistut
- Mummon lihapullat