Broileri-papukääryleet hautuvat herkuksi siiderikastikkeessa
Ruokaisan ja näyttävän pääruuan teet broilerin ohutleikkeistä. Kiedo leikkeiden sisään vihreitä papuja ja pekonia ja hauduta siiderissä. Ne maistuvat varmasti pääruokana kevään juhlijoille.
Broileriin käärityt papu-pekonitäytteet toimivat samalla lisäkkeenä. Haudutussiideristä syntyy kerman kera maukas kastike. Kuva: Kari SalonenBroileri-papukääryleet
4 annosta
Ainekset
- 4 (noin 600 g) broilerin ohutleikettä
- (suolaa)
- (mustapippuria)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl persiljasilppua
- 1½ rkl täysjyväsinappia
- 1 rkl luomusitruunan raastettua kuorta
- 100 g pekonia
- 100 g vihreitä pitkiä papuja (pakaste)
- 2–3 dl siideriä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 kanaliemikuutio
Valmistusohje
Levitä broilerit leivin- tai vahapaperin päälle työlaudalle. Levitä päälle kelmua ja nuiji ohuemmiksi.
Ripottele lihojen päälle suolaa ja pippuria, jos käytät maustamattomia leikkeitä.
Hienonna kuoritut valkosipulit. Sekoita silppu raastetun sitruunankuoren, sinapin ja persiljasilpun kanssa tahnaksi. Sivele tahna lihoille.
Levitä kullekin lihalle tahnojen päälle 1–2 pekoniviipaletta. Lado sitten noin 4 minuuttia keitetyt ja valutetut pavut nipuksi pekonille ja kääri rullalle.
Nosta kääryleet voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada päälle siideri, ruokakerma ja murennettu liemikuutio.
Kypsennä kääryleitä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Koristele ruoka persiljalla ja tarjoa keitetyn riisipastan, riisin tai perunamuusin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



