Villikalakeitto palkittiin sesonkiruokana
Suomen ensimmäisen sesonkiaiheisen ruokaohjekilpailun voitto meni Mikkeliin. Tarja Lappalaisen ja Sari Tornin villikalakeitto paahtosuolan kera vakuutti makuraadin ammattikeittiöiden Gastro Helsinki -messuilla. Tämän vuoden Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnon sai Kauppalehti Optio.Sesongit ruokalistoille -kilpailun voittajat Tarja Lappalainen ja Sari Torn työskentelevät Mikkelin seurakunnan Susiniemen leirikeskuksessa.
Kilpailun avulla halutaan nostaa suomalaisten sesonkien raaka-aineet päiväkotien, koulujen ja vanhuspalveluiden ruokalistoille. Järjestäjinä toimivat EkoCentria, MTK sekä maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju.
Tutulta kuulostava kalakeitto oli toteutettu uudella tavalla. Uutuusarvoa keittoon toi paahtosuola, joka toi tuomareiden mieleen oman isoäidin valmistamat ruoat. Lohi oli peräisin lähivesiltä Puumalasta.
Kauppalehti Optio sai tämän vuoden Suomen ruokakulttuuriteko -palkinnon ruoka- ja juomakulttuurin kehittämisestä.
”Laadukas ruokaan liittyvä journalismi onnistuu jopa yllättämään talouslehden lukijat ja ohjaa heitä yhä uudelleen hyvän ruoan pariin”, perustelee valintaa raadin puheenjohtaja Heli Tammivuori Elintarviketeollisuusliitosta.
Kunniamaininnan sai Kiuruvedellä ravitsemispäällikkönä mittavan työuran tehnyt Helena Juntunen . Hänen ansiostaan kaupungin koululaiset ovat saaneet nauttia kouluissaan oman paikkakunnan lähiruokaa jo 2000-luvun alusta.
Palkinnon jakavat Messukeskus ja Elintarviketeollisuusliitto yhdessä. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

