Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Salsa verden ja mojo rojon villimmät versiot tarjoillaan litistettyjen perunoiden kanssa

Tarjoile litistettyjä perunoita, villiä salsa verdeä ja mojo rojo -kastiketta vaikka illanistujaisissa.
Punainen ja vihreä kastike tarjotaan uunissa valmistettujen uusien perunoiden kylminä lisukkeina.
Punainen ja vihreä kastike tarjotaan uunissa valmistettujen uusien perunoiden kylminä lisukkeina. Kuva: Elina Lampela

Litistetyt perunat

  • Ainekset
  • 500 g uusia perunoita
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 1 tl suolaa
  • noin 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Tee näin

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne kypsiksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada perunoiden keitinvesi pois ja nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Painele perunat litteiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla tai perunasurvimella. Pirskottele perunoiden päälle oliiviöljyä ja ripottele lopuksi suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa perunat villin salsa verden ja mojo rojo -kastikkeen kanssa.

Villi salsa verde

  • Ainekset
  • 4 dl hienonnettuja villiyrttejä, esimerkiksi vuohenputken nuoria versoja, voikukanlehtiä ja isomaksaruohoa
  • 4 rkl pieniä kapriksia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0,5 rkl sokeria
  • (ripaus suolaa)

Tee näin

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele villivihannekset ja hienonna ne veitsellä. Valuta kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa yhteen yrttisilppu, kaprikset ja valkosipulisilppu. Lisää öljy, mustapippuri ja sokeri.

Laita kastike jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Tarkista suola ennen tarjoilua.

Villi mojo rojo

  • Ainekset
  • 1 viipale vaaleaa leipää, esim. paahtoleipää
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 punainen paprika
  • pieni pala tuoretta chiliä
  • 0,5 dl hienonnettua litulaukkaa
  • 0,25 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa

Tee näin

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Tee valkosipulinkynteen viilto veitsellä. Jätä kuori kynnen päälle. Paahda leipäviipaletta ja valkosipulinkynttä kuumassa uunissa. Leipä paahtuu muutamassa minuutissa, valkosipuli pehmenee noin 10 minuutissa.

Kuutioi paprika ja hienonna chili. Huuhtele ja hienonna litulaukan lehdet. Kuutioi paahtunut leipä ja poista valkosipulinkynnestä kuoret. Laita kaikki ainekset kannuun ja soseuta sauvasekoittimella.

Anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli.