Salsa verden ja mojo rojon villimmät versiot tarjoillaan litistettyjen perunoiden kanssa

Litistetyt perunat
- Ainekset
- 500 g uusia perunoita
- noin 2 rkl oliiviöljyä
- noin 1 tl suolaa
- noin 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Tee näin
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne kypsiksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Kaada perunoiden keitinvesi pois ja nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Painele perunat litteiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla tai perunasurvimella. Pirskottele perunoiden päälle oliiviöljyä ja ripottele lopuksi suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa perunat villin salsa verden ja mojo rojo -kastikkeen kanssa.
Villi salsa verde
- Ainekset
- 4 dl hienonnettuja villiyrttejä, esimerkiksi vuohenputken nuoria versoja, voikukanlehtiä ja isomaksaruohoa
- 4 rkl pieniä kapriksia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 0,5 rkl sokeria
- (ripaus suolaa)
Tee näin
Huuhtele villivihannekset ja hienonna ne veitsellä. Valuta kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa yhteen yrttisilppu, kaprikset ja valkosipulisilppu. Lisää öljy, mustapippuri ja sokeri.
Laita kastike jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Tarkista suola ennen tarjoilua.
Villi mojo rojo
- Ainekset
- 1 viipale vaaleaa leipää, esim. paahtoleipää
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 punainen paprika
- pieni pala tuoretta chiliä
- 0,5 dl hienonnettua litulaukkaa
- 0,25 dl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Tee näin
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Tee valkosipulinkynteen viilto veitsellä. Jätä kuori kynnen päälle. Paahda leipäviipaletta ja valkosipulinkynttä kuumassa uunissa. Leipä paahtuu muutamassa minuutissa, valkosipuli pehmenee noin 10 minuutissa.
Kuutioi paprika ja hienonna chili. Huuhtele ja hienonna litulaukan lehdet. Kuutioi paahtunut leipä ja poista valkosipulinkynnestä kuoret. Laita kaikki ainekset kannuun ja soseuta sauvasekoittimella.
Anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli.
Osaston luetuimmat
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- S-ryhmä laskee hintojaan: 100 tuotetta muuttuu edullisemmaksi
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Makeaa punajuurichutneyta kannattaa testata – maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai juustolle
- Kokkaa juureksista: Neljä erityisen maukasta reseptiä
- Söin täällä: Kilpisjärvellä kelpo pubiravintola tarjoaa poroa monessa muodossa, käristyksen saa myös kasvisversiona