Täytetyt uuniperunat herkullisella täytteellä – helppo resepti
Kinkku ja kalkkuna sopivat hyvin perunan täytteeksi. Myös pekonista syntyy maistuva täyte. Lopuksi juustoraaste sitoo ja kuorruttaa runsaan täytteen.Uuniperunat
Valitse 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti.
Pistele hyvin pestyn perunan kuoreen muutama reikä. Nosta uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1½ tuntia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Leikkaa kypsään perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki. Tarjoa perunan kanssa täytteitä.
Täytetyt uuniperunat
4–6 annosta
- Ainekset
- 4–6 isoa (noin 1 kg) punakuorista uuniperunaa
- merisuolaa
- Täyte
- 1 pkt (120 g) fileepekonia, palvikinkkua tai kypsää kalkkunaa
- 1 pieni sipuli
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 dl punaleimaemmentaljuustoraastetta
- mustapippuria myllystä
- Pinnalle
- ½ dl punaleimaemmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
Pese perunat huolella ja pistele niihin haarukalla reikiä. Aseta perunat merisuolan päälle uunivuokaan.
Paista 200 asteessa kypsiksi, noin puolitoista tuntia.
Valmista täyte. Leikkaa pekoni, kinkku tai kalkkuna pieniksi suikaleiksi. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista pekoni pannulla sipuleiden kanssa. Jos valitsit kinkun tai kalkkunan, niin käytä paistamiseen hiukan rasvaa. Anna täytteen jäähtyä hetki. Sekoita smetanan ja juustoraasteen kanssa tahnaksi.
Leikkaa kypsän perunan päältä noin sentin viipale. Koverra lusikalla perunan sisus, soseuta haarukalla tai perunasurvimella. Jätä perunaan kuorta noin sentin paksuiselta. Yhdistä perunasose täytteen kanssa.
Lusikoi täyte perunoihin. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

