Luomuruokaa ei haluta pakata muoviin - ruuantuottajat haluavat ekologisia vaihtoehtoja
Luomu- ja lähiruoka-ajatteluun huonosti istuvat pakkaukset hidastavat tuotteiden menekkiä, kertoo tuore diplomityö.Luomu- ja lähiruuan kääriminen muoviin ei innosta niiden tuottajia. Valmistajat haluavat paitsi ympäristöystävällisiä myös entistä erottuvampia, käyttötarkoitukseen sopivampia ja asiakkaita houkuttelevia pakkauksia. Kartonki olisi mieluinen materiaali, mutta sen kestävyys epäilyttää.
Tuotantotalouden opiskelija Roosa Laaja selvitti pakkaustarpeita diplomityössään Lappeenranta University of Technology LUT:ssa. Hän haastatteli 18 toimijaa Etelä-Suomen alueelta. Mukana oli tuottajien lisäksi jalostajia, tukkuja, kauppoja, suurtalouskeittiö, logistiikkayrittäjä ja mikrobiologian asiantuntija. Tuoteryhmistä mukana olivat liha, kala, sienet ja marjat.
Laajan mukaan pakkaajat toivoivat enemmän tietoa erityisesti luonnonmukaisista ja paremman säilyvyyden takaavista pakkausvaihtoehdoista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

