Koskenlaskijan sinappi
Sinapilla höystetty nuotiomakkara on monen mielestä parasta juhannusruokaa. Sinapeissa on valinnanvaraa, ja innokas kesäkokki valmistaa oman yllätyssinapin.
Sinappi on juhannuksena eniten käytetty mauste. Makkaran ohella se maustaa erilaiset kesäkastikkeet. Kuva: Jaana KankaanpääKoskenlaskijan sinappi
noin 5 dl
Ainekset
- 1 dl (45 g) sinappijauhetta
- 1 dl sokeria
- 2 dl ruokakermaa
- 1 muna
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1 prk (200 g) cheddar-juustokastiketta
Valmistusohje
Sekoita sinappijauhe ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella, jotta sinappiin ei jää kokkareita.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jos sinappi tuntuu liian paksulta, lisää vielä tilkka omenatäysmehua.
Jaa sinappi puhtaisiin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja jäähdytä. Sinappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

