Koskenlaskijan sinappi

Sinapilla höystetty nuotiomakkara on monen mielestä parasta juhannusruokaa. Sinapeissa on valinnanvaraa, ja innokas kesäkokki valmistaa oman yllätyssinapin.
Sinappi on juhannuksena eniten käytetty mauste. Makkaran ohella se maustaa erilaiset kesäkastikkeet.
Sinappi on juhannuksena eniten käytetty mauste. Makkaran ohella se maustaa erilaiset kesäkastikkeet. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koskenlaskijan sinappi

noin 5 dl

Ainekset

  • 1 dl (45 g) sinappijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 muna
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 prk (200 g) cheddar-juustokastiketta

Valmistusohje

Sekoita sinappijauhe ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella, jotta sinappiin ei jää kokkareita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jos sinappi tuntuu liian paksulta, lisää vielä tilkka omenatäysmehua.

Jaa sinappi puhtaisiin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja jäähdytä. Sinappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.