Nokkosporkkala

4 isoa porkkanaa
2 l vettä
2 rkl suolaa
Marinadi:
2 tl kuivattua nokkosta
2 tl nestemäistä savuaromia
1 tl suolaa
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
Kuori porkkanat. Mittaa kattilaan vesi ja suola. Keitä porkkanoita noin 20 minuuttia suolatussa vedessä. Porkkanat saavat jäädä napakoiksi, joten älä keitä niitä liian kauan.
Anna porkkanoiden jäähtyä ja suikaloi ne pitkittäin juustohöylällä tai mandoliinilla. Sekoita marinadin ainekset lasipurkissa tai kannellisessa rasiassa. Lisää porkkanasuikaleet marinadiin, sulje purkin kansi ja heiluttele niin että marinadi leviää.
Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa suljetussa rasiassa 1–2 vrk. Tarjoile porkkala kylmäsavulohen tapaan esimerkiksi saaristolaisleivän päällä.
Vinkki! Nestemäinen savuaromi on pienessä pullossa myytävää kastiketta. Esim. kotimaista Poppamies-savuaromikastiketta saa ruokakaupoista.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Sekaruokavalio on palannut suomalaisten lautasille: ”Lihan välttäminen on laantunut”
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen
- Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen
- Parsakaalisosekeitto
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään