Persiljapesto
Peston kaltaista levitettä voi tehdä muustakin yrtistä kuin basilikasta ja käyttää vaikka auringonkukansiemeniä kalliiden pinjansiemeneiden sijaan. Tässä parmesaanikin on korvattu kotimaisilla juustoilla.
Persilja värjää levitteen kauniin vihreäksi. Tämä pesto maistuu myös uuniperunoiden täytteenä. Kuva: Jaana KankaanpääPersiljapesto
noin 4 dl
Ainekset
- 1 dl (60 g) pinjan- tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl persiljaa tai lehtipersiljaa
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 1 prk (200 g) kermarahkaa
- 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
- 1/2 pussia (à 150 g) emmentalraastetta
- 1 rkl karkeaa sinappia, dijon
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Voit myös lisätä lusikallisen pestoa pasta-annoksen päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
