Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista

Tuoreesta pinaatista tehty keitto on keväisen vihreä.
Kuva: Suvi Elo

Pinaattikeitto sopii hyvin lounaaksi, mutta kauniin vihreänä se käy myös vaikka pääsiäisaterian alkukeitoksi.

Keväinen pinaattikeitto

Neljä annosta

  • Ainekset
  • 300 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl margariinia tai voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa, jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta kirveli- tai timjamisilppua
  • 4 kovaksi keitettyä munaa

Valmistusohje

Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja silppua lehdet veitsellä. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetken. Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita samalla voimakkaasti.

Laita kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittoon pinaatti ja mausteet.

Tarjoa keitettyjen munanpuolikkaiden kera.