Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista
Tuoreesta pinaatista tehty keitto on keväisen vihreä.

Kuva: Suvi Elo
Pinaattikeitto sopii hyvin lounaaksi, mutta kauniin vihreänä se käy myös vaikka pääsiäisaterian alkukeitoksi.
Keväinen pinaattikeitto
Neljä annosta
- Ainekset
- 300 g tuoretta pinaattia
- 2 rkl margariinia tai voita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa, jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tuoretta kirveli- tai timjamisilppua
- 4 kovaksi keitettyä munaa
Valmistusohje
Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja silppua lehdet veitsellä. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetken. Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita samalla voimakkaasti.
Laita kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittoon pinaatti ja mausteet.
Tarjoa keitettyjen munanpuolikkaiden kera.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Söin täällä: Nummelan Ismetissä pihvi ja lohi olivat perusmaistuvia, joskin melko yllätyksettömiä19.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Hyödynnä pakasteperunat ‒ neljä helppoa arkireseptiä19.3.
- IT-alan uratykki Liisa Lindroth ei arvannut, mihin elämä vie ‒ nyt hän pyörittää huippukokkien arvostamaa puutarhaa19.3. Tilaajalle
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019