Herne-seesamipesto
Herneistä ja seesaminsiemenistä syntyy upean vihreä pestokastike, joka maustaa hienosti keväisen pastan.Herne-seesamipesto
6 annosta
Ainekset
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl basilikanlehtiä
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ½—¾ dl oliiviöljyä
- (2 rkl seesamiöljyä)
Valmistusohje
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla hieman ruskeiksi.
Soseuta monitoimikoneessa siemenet, sulaneet herneet, hienonnetut valkosipulinkynnet, basilikanlehdet, parmesaani, sitruunamehu ja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyt vähitellen. Notkista seosta tarvittaessa tilkalla vettä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

