Ruskistettu voi kruunaa myös perunasalaatin − katso tästä helppo ohje ruskistamiseen
Voin ruskistaminen saa sen maistumaan pähkinäisen paahteiselta ja niin herkulliselta, että sitä voisi vaikka juoda suoraan kupista. Ruskistaminen on helppoa, kunhan on huolellinen eikä päästä voita palamaan. Grillatut varhaisperunat nousevat uudelle tasolle, kun ne aateloidaan ruskistetulla voilla ja kruunataan runsaalla hienonnetulla ruohosipulilla.
Jos et vielä ole kokeillut ruskistettua voita ruuanlaitossa, niin nyt kannattaa testata ja ihastua. Kuva: Jarno MelaRuskistettu voi-perunasalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 1 kg uusia perunoita
- 50 g voita
- iso nippu ruohosipulia
Valmistusohje
Pese perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna hetki jäähtyä.
Perunoiden kiehuessa mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja kuplii. Kun kupliminen loppuu, alenna lämpöä ja sekoita koko ajan, kunnes voisula on pähkinänruskeaa. Kaada voi toiseen astiaan odottamaan.
Grillaa perunoita kuumassa grillissä, kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä. Litistä kuumat perunat ja nosta kulhoon. Kaada päälle ruskistettu voi ja runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Hölskytä sekaisin ja tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää myös edelliseltä aterialta yli jääneitä uusia perunoita.
Vinkki: Voita ruskistettaessa siitä erottuvat heraproteiinihippuset palavat herkästi, joten lopeta paahtaminen, kun voi on pähkinänruskeaa. Kaada valmis voi toiseen astiaan odottamaan, sillä kuumassa kattilassa ruskistuminen jatkuu ja voi palaa herkästi. Jäähtyessä proteiinihippuset laskevat astian pohjalle, mutta niissä on ruskistetun voin paras maku, joten sekoita voi ennen kuin käytät sitä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



