Sillitahna

Sillitahnasta ja ruissipseistä syntyy takuuvarmasti suosittuja suolapaloja vapuksi.
Kurkku-serpentiinit koristavat sillitahnasipsejä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sillitahna

6–8 annosta

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 pak (150 g) matjessillifilee
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 omena
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria

Tarjoiluun

  • ruissipsejä

Koristeeksi

  • tuoretta kurkkua

Valmistusohje

Keitä munat kypsiksi, jäähdytä, kuori ja hienonna haarukalla. Huuhtele sillifilee kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sipuli ja kuorittu omena. Sekoita kaikki ainekset, kerma vaahdotettuna. Anna seoksen tekeytyä kylmässä yön yli tai muutamia tunteja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Annostele tahnaa ruissipsien päälle juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kurkusta ohuita viipaleita. Halkaise viipaleet puoleen väliin asti ja kiepauta koristeeksi.