Perinneruokaa palkitussa padassa
Patakukko yhdelle eli Patakukkonen on palkittu mainiosta pakkauksestaan eurooppalaisessa muotoilukilpailussa.Pienet padat toimivat sekä kypsennysastioina että pakkauksina.
Uutuustuotetta on haudutettu perinteiseen tapaan luomuruiskuoren alla useita tunteja matalassa lämmössä, Patakukkonen Oy:n toimitusjohtaja Kai Metsänvuori kertoo.
Ruiskuoren alla kypsyy vaihtoehtoisesti muikkua, kirjolohta tai juureksia. Läskin sijaan on käytetty kirnuvoita.
Perinnettä korostavat pakkauksessa yrittäjän suvun vanhat valokuvat, joissa vaari on pilkillä ja äiti kasvimaalla.
Pakkauksen muotoilusta ja kehitystyöstä on vastannut muotoilutoimisto Packlab. Pakkaus sijoittui kolmanneksi European Design Awards -kilpailun elintarvike- ja juomapakkausten sarjassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


