Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Perinneruoka
Ruoka
|
Hapankalaa, hapatettuja papuja ja suolavettä perunoiden kanssa – suomalaisten ruokapöydistä on kadonnut vaikka mitä
Ruoka
|
Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna itäsuomalaisia perinneruokia: Näitä herkkuja on tarjolla
Kolumni
Juho Peltomäki
Ruoka
|
Pikaiset pisteet Pohjois-Karjalan piirakoille: Testasin perinneherkkuja
Ruoka
|
Tunnetko Suomalaiset perinneleipomukset? Kokeile näitä herkkuja kotimaanmatkalla
Ruoka
|
Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
Ruoka
|
Tiedätkö, mikä on pyörö? Tämä herkku tulee Karjalasta
Tilaajalle
Ruoka
|
Lieksassa valmistetaan eniten tätä pääsiäisherkkua – arvaatko heti, mitä?
Tilaajalle
Ruoka
|
Pakastekuivaus on ikivanha menetelmä, jota hyödynnetään kevättalvella kotioloissakin – myös astronauttien muona parani, kun pakastekuivaus kehittyi
Ruoka
|
Näin karjalanpiirakat valmistuvat helposti myös aloittelijoiden käsissä – ota pastakone avuksi
Ruoka
|
”Muikkukukkoa en ole sen jälkeen syönyt” – joensuulainen leipomo kokeili valmistaa perinneherkkua särjestä, tulokset löivät ällikällä
Tilaajalle
Ruoka
|
”Kunnon suola” ratkaisi karjalanpiirakkakisan – thaimaalaissyntyiselle voittajalle maistuvat myös muikut ja karjalanpaisti
Tilaajalle
Ruoka
|
Hyvää ruisleipäpäivää! Suomalaisille ruis on yhä suosituin leipävilja ja tärkeä kuidun lähde
Ruoka
|
Pinimentistä Amerikan pizzoihin ja lahnahyytelöön – ruokakulttuurin grand old lady Anna-Maija Tanttu ei silti pärjäisi ilman voita ja perunaa
Tilaajalle
Ruoka
|
Nyt se on päätetty! MT:n lukijat äänestivät: ”Se on leipäjuusto, ei juustoleipä”
Ruoka
|
Leipäjuusto vai juustoleipä? Virallinen päätös nosti ikuisuuskysymyksen esiin – kerro mielipiteesi!
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Mitä loppiaisena kuuluisi syödä?
Kolumni
Janiko Kemppi
Ruoka
|
Olen syönyt jo neljästi jouluruokaa – kuinka monta joululounasta on liikaa?
Ruoka
|
Suomalaiset perinnereseptit lähdössä maailmanvalloitukseen – nappaa sinäkin ne talteen!
Ruoka
|
Sahdin valmistajat kokoontuvat viikonloppuna SM-kisoihin – nuorin osallistuja ollut 15- ja vanhin 95-vuotias
Kolumni
Pasi Jaakkonen
Ruoka
|
Miksi pötsiä ei enää syödä?
Ruoka
|
Tiesitkö: Mämmi ei ole ainoa kansallinen herkkuruoka, joka muistuttaa sitä itseään – eräässä maassa vastaavaa erikoisuutta sivellään leivälle
Ruoka
|
Kasvissyöntikö nykytrendi? Höpsistä, vilja, palkokasvit ja juurekset ovat varsinaista perinnevegeä
Ruoka
|
Hilja-mummin 110-vuotias resepti voitti perinnereseptikilpailun – huippuravintola päivitti ruoan tälle vuosikymmenelle
Tilaajalle
Ruoka
|
Älä anna nimen hämätä! Hapanvelliä pidetään jopa hernerokkaakin parempana keittona
Ruoka
|
Tunnetko hamppuvoin? Virossa tämä kasvislevite maistuu leivän päällä ja perunan kanssa
Ruoka
|
Rypyttäminen ei katso sukupuolta ‒ valtakunnallisen karjalanpiirakkakisan tuomaristo rohkaisee miehiä leipomisen pariin
Kolumni
Antti Heikkinen
Elintarviketeollisuus
|
Rakkaudesta mykyrokkaan
Maa- ja kotitalousnaiset keräsivät perinneherkut käyttöön – keittokirja toistaiseksi ilmaisena verkossa
Kolumni
Sari Penttinen
Piispanmunkki on piispanmunkki
Menettävätkö kalakukko, karjalanpiirakka ja sahti kohta EU-suojansa? Komissio esittää perinnemerkinnästä luopumista
Ruoka yhdistää sukupolvet ja tuo oman historian lähelle – erityisesti yksi perinneruoka kiinnostaa kotileipureita korona-aikaan
Lapsuudesta kumpuavat mielihalut ajavat kiinnostaviin keittiökokeiluihin
Olet varmaan kuullut karjalanpiirakoista ja kalakukosta, mutta tiedätkö mitä on juustokeitto?
Reseptit
|
Tilliliha kielestä
Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta
Näin käsittelet hirven kielen
Reseptit
|
Lihapata hirvenvasan sydämestä
Katja Kinnarinen leipoo ja myy Lontoossa oikeita karjalanpiirakoita – usein britit puhuvat Suomen sodasta ja päivittelevät miten pieni maa pärjäsi Neuvostoliitolle
Hellan kulmalla: Ripakoppa mämmiä
Söin täällä: Kunnon lihakukkoa!
Suomen kurssilla opittiin, että kebab on turkulainen perinneruoka
Söin täällä: Napa rutskaa karjalaisherkuista
Näin leivot vatruskat – helppoa ja täyttävää suolapalaa
Tälle esihistorialliselle pöperölle järjestetään juhlat Sievissä vuosi toisensa jälkeen
Huippukokki ei kelpuuta teollisia meijerituotteita ravintolaansa
Hauki on hyvä kala! Mummon reseptit nousussa taas
Timjamiöljyä, karitsaa ja valkoviini-voikastiketta
Perunamokko
Luumurahka
Posso, kropsu, ristiinnaulittu siika... -tunnetko perinneruuat?
Marttojen toripiirakoihin ei kyllästytä