Herkkujen Suomessa voit kysyä yrittäjältä, mistä ruoka tulee
Herkkujen Suomi esittelee maakuntien ruokayrittäjiä Helsingissä Rautatientorilla torstaista alkaen. Tapahtumassa voit tavata yli sata yritystä ja kokeilla satoja makuja. Samalla yrittäjät kertovat, mistä heidän tekemänsä ruoka tulee.Oletko joskus törmännyt ongelmaan, että et tiedä, mistä ruuan raaka-aineet tulevat? Tai tuntuuko vaikealta selvittää, mitä ruoka ylipäätään sisältää?
Herkkujen Suomi -tapahtumassa on toisin. Siellä voit tavata ruokayrittäjiä kaikkialta Suomesta ja kysyä suoraan valmistajalta, mitä vain haluat.
Herkkujen Suomen tavoitteena onkin, että ruuan tuottaja ja kuluttaja kohtaavat.
”Suomalaisia ruuan alkuperä kiinnostaa kovasti. Mutta miten esimerkiksi grillimakkaran lihan alkuperä selvitetään?” MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi kysyy.
Harjun makkaratehtaan yrittäjä Reima Mäenpää kyllä tietää, mistä hänen tehtaansa makkaran liha tulee. Mäenpää selvittää, että liha on kotimaista possua tai luomulammasta Ahvenanmaalta.
Mutta Syväniemi tarkoittaneekin suurten elintarvikeyritysten tuotteita.
”Alkuperän selvittäminen on tavalliselle kuluttajalle hyvin vaikeaa, vaikka yritykset merkkaavatkin tiedot pakkauksiin lain puitteissa”, Syväniemi myöntää.
Mäenpää on huomannut asiakkaiden tiedonjanon kesän tapahtumissa.
”Alkuperän lisäksi ihmisiä kiinnostaa, millä periaatteilla ruoka on tehty ja kuka sitä tekee. Yrityksen tarina on tärkeä”, Mäenpää sanoo.
Satoja makuja, kymmeniä oluita
Herkkujen Suomessa ruokia voi myös maistaa. Maistiaisannoksia myydään muutamalla eurolla. Pienpanimoiden oluita on tarjolla nelisenkymmentä.
Yritykset ovat aikaisempina vuosina olleet tyytyväisiä myyntiin tapahtumassa.
”Lähiruokatapahtumissa kävijät yleensä oikeasti ostavat ruokia”, Syväniemi sanoo.
Harjun makkaratehtaan ja yli sadan muun yrityksen tuotteita voi maistella torstaina kello 16 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Perjantaina kesän videohittiyhtye Böndeboogie esiintyy ensimmäistä kertaa elävänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

