Kaukoidän lohifilee grillissä
Lohi saa aasialaisesta kastikkeesta raikkaan sitruksisen maun.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaukoidän lohifilee grillissä
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g lohifileetä
Mausteseos
- 1 limetin kuori
- 2 rkl limettimehua
- 1 ½ rkl fariinisokeria
- 2 rkl seesamiöljyä
- ½ punaista chilipalkoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
Päälle
- noin 1 dl korianteria silputtuna
- ½ limettiä viipaloituna
Valmistusohje
Käsittele lohi ruodottomaksi ja leikkaa fileeseen viillot nahkaan asti. Nosta filee folion päälle. Tee mausteseos. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja sivele kalan pintaan ja viiltoihin. Grillaa kala folion päällä juuri ja juuri kypsäksi (noin 15 minuuttia), jolloin kala on mehevimmillään. Jos kypsennät lohen uunissa, aseta lämpö 200 asteeseen. Kala on kypsää, kun se on muuttunut kiiltävästä mattapintaiseksi.
Ripottele päälle runsaasti korianteria ja työnnä viiltoihin limettiviipaleita. Tarjoa lisänä varhais- tai lohkoperunoita.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa14.8.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin12.8.
- Maukkaasta papusalaatista saa tuunattua omanlaisensa erilaisilla proteiineilla12.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon14.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017