Kaukoidän lohifilee grillissä

Lohi saa aasialaisesta kastikkeesta raikkaan sitruksisen maun.
Lohi saa aasialaisesta kastikkeesta raikkaan maun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaukoidän lohifilee grillissä

4 annosta

Ainekset

  • noin 800 g lohifileetä

Mausteseos

  • 1 limetin kuori
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 ½ rkl fariinisokeria
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • ½ punaista chilipalkoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)

Päälle

  • noin 1 dl korianteria silputtuna
  • ½ limettiä viipaloituna

Valmistusohje

Käsittele lohi ruodottomaksi ja leikkaa fileeseen viillot nahkaan asti. Nosta filee folion päälle. Tee mausteseos. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja sivele kalan pintaan ja viiltoihin. Grillaa kala folion päällä juuri ja juuri kypsäksi (noin 15 minuuttia), jolloin kala on mehevimmillään. Jos kypsennät lohen uunissa, aseta lämpö 200 asteeseen. Kala on kypsää, kun se on muuttunut kiiltävästä mattapintaiseksi.

Ripottele päälle runsaasti korianteria ja työnnä viiltoihin limettiviipaleita. Tarjoa lisänä varhais- tai lohkoperunoita.