Perinteinen suklaakakku

Perinteinen suklaatäytekakku saa tuoretta kotimaista makua karpalohillosta. Voit myös koristella suklaakuorrutetun pinnan kokonaisilla karpaloilla.
Koristele suklaakakku karpaloilla. Voit kirjoittaa vaikka päivänsankarin nimen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perinteinen suklaakakku

10 annosta

Pohja

  • 3 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 150 g voita
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl maitoa

Täyte

  • 2 dl karpalohilloa

Kuorrutus

  • 150 g taloussuklaata
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl voita

Koristeeksi

  • karpaloita

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisija noin 26 senttimetriä. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä hilloa väleihin ja anna kakun vetäytyä yön yli.

Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa sekoittaen. Lisää suklaapalat ja voi. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele kakku karpaloilla.

Kakku on maukkaimmillaan pehmeänä, joten se saa olla pari kolme tuntia huoneenlämmössä ennen päiväkahviaikaa.