Perinteinen suklaakakku
Perinteinen suklaatäytekakku saa tuoretta kotimaista makua karpalohillosta. Voit myös koristella suklaakuorrutetun pinnan kokonaisilla karpaloilla.
Koristele suklaakakku karpaloilla. Voit kirjoittaa vaikka päivänsankarin nimen. Kuva: Jaana KankaanpääPerinteinen suklaakakku
10 annosta
Pohja
- 3 dl tummaa ruokokidesokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 150 g voita
- 2 munaa
- 1 1/2 dl maitoa
Täyte
- 2 dl karpalohilloa
Kuorrutus
- 150 g taloussuklaata
- 1 dl kahvikermaa
- 1 tl voita
Koristeeksi
- karpaloita
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisija noin 26 senttimetriä. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan.
Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä hilloa väleihin ja anna kakun vetäytyä yön yli.
Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa sekoittaen. Lisää suklaapalat ja voi. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele kakku karpaloilla.
Kakku on maukkaimmillaan pehmeänä, joten se saa olla pari kolme tuntia huoneenlämmössä ennen päiväkahviaikaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

