Makean pehmeä makaronilaatikko
Hämäläiselle makean pehmeä makaronilaatikko kuuluu yhteen lihapullien kanssa. Sitä yhdistelmää haarukoidessa mieli muuttuu taatusti hyväksi.
Makea ja pehmeä makaronilaatikko on perinteinen hämäläisen pitopöydän ja viikonlopun ruoka, jonka lisänä nautitaan lihapullia. Kuva: Sanne KatainenMakean pehmeä makaronilaatikko
4 annosta
Ainekset
- 250 g reiällistä putkispagettia
- 1–2 sipulia
- 1 rkl voita
- 2 kananmunaa
- 8 dl täysmaitoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- noin 100 g mustaleimaemmentaljuustoa raastettuna
Valmistusohje
Murra pitkä pasta käsin pieniksi (noin 5 cm) pätkiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Älä ruskista.
Sekoita kulhossa munat, maito, sokeri ja mausteet.
Kaada pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada päälle munamaito.
Kypsennä makaronilaatikkoa 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kaunista väriä.
Herkuttele laatikko heti mummon lihapullien kanssa, jonka ohjeen löydät: maaseuduntulevaisuus.fi/mummon lihapullat
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

