Lohi-pinaattikuppikakut
Kahvipöydässä maistuu myös suolainen muffini. Pinaatti ja lohi saavat aikaan ravitsevan tarjottavan, jonka voi kuorruttaa jogurtilla ja tomaatilla.Lohi-pinaattikuppikakut
12–14 kpl
Ainekset
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 3 munaa
- 1 dl pinaattisosetta
- 100 g kylmäsavulohta
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 50 g voita sulatettuna
Kuorrutus
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- 1 rasia (250 g) kylmäsavulohituorejuustoa
- 2 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kermaviili, maito ja munat sekaisin. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Annostele tai pursota löysä taikina muffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin syvennyksiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vatkaa tuorejuusto, jugurtti sekä tomaattipyree sekaisin. Mikäli haluat voimakkaan punaisen kuorrutteen, lisää punaista elintarvikeväriä. Levitä veitsellä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle.
Runsaaseen pursotukseen tarvitset kaksinkertaisen annoksen kuorrutetta. Koristele kylmäsavulohella ja yrtillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


