Juustoinen vuohenputkipiiras

Villinä kasvavat vuohenputket ovat mitä mainioin piiraan täyte. Kerää nuoria vuohenputken versoja, huuhtele ja silppua ne piirakkaan.
Vuohenputkipiiras maistuu iltapalaksi tai lounaaksi salaatin ja teen kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juustoinen vuohenputkipiiras

Ainekset

Pohja

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rasvatonta maitoa

Täyte

  • 2 dl tuoretta tai pakastettua vuohenputkea (tai nokkosta, poimulehteä, piharatamoa, horsmanlehteä tai kaikkia sekaisin)
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 dl juustoraastetta tai 200 g vuohenjuustoa pieninä palasina
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää maito ja öljy. Voitele pyöreä uunivuoka, halkaisija noin 30 cm. Taputtele taikina vuokaan reunoja myöten. Painele pinnalle haarukalla muutama reikä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Esipaista piiras uunissa 200 asteessa hieman ruskeaksi noin 10 minuutissa.

Sekoita sillä aikaa täyte. Silppua vuohenputki tai muut villivihannekset pieneksi silpuksi. Vatkaa munat. Lisää maito, villivihannekset, juusto ja muut ainekset.

Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on tasaisen ruskea.

Nauti illanistujaisissa hyvän teen, salaatin ja oliivien kera.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ohje kirjasta Ville Haapasalo, Juha Metso ja Petri Pietiläinen: Sieniä ja villiruokaa Villen tapaan. 176 s. Otava.