Kotijuustoa ja tähtianis-omenahilloketta – perinnettä uudella twistillä
Kotijuusto kuuluu länsisuomalaiseen juhlaan. Sen voi valmistaa itse tai ostaa valmiina. Omenista syntyy herkullinen tähtianiksella maustettu hillo juuston kumppaniksi.Kotijuusto
- 3 l täysmaitoa
- 1 l piimää
- 3 munaa
- 1 rkl suolaa
Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita koko ajan, jotta maito ei pala pohjaan.
Yhdistä erillisessä kulhossa piimä ja kananmunat ja riko kananmunien rakenne rikki. Kaada massa kuuman maidon joukkoon, älä sekoita tai vatkaa. Jätä erottumaan noin tunniksi huoneenlämpöön.
Vuoraa siivilä harsolla ja aseta se kulhon tai kattilan päälle. Nostele reikäkauhalla juustomassaa valumaan siivilään. Lisää suola, kun juusto on valunut hetken.
Laita jääkaappiin valumaan. Voit valuttaa juustoa yön yli, mutta mitä kauemmin valutat, sitä kuivempi juustosta tulee.
Tähtianis-omenahilloke
- 1 kg kotimaisia omenia
- 2 dl hillosokeria
- 4 kpl tähtianiksia
Koristeeksi
- kurpitsansiemeniä
Pilko omenat haluamaasi muotoon. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Asettele juusto tarjolle haluamaasi muotoon, viipaleiksi tai palloiksi, taputtele päälle kurpitsansiemeniä ja lusikoi höysteeksi hilloketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


