Mistä uusia asiakkaita lähituotteille? Osallistu ruokatärskyille Seinäjoella
Haluatko myydä tuotteitasi suoraan kunnille? Tai kaipaatko ostorinkiisi myös lähialueiden pieniä elintarvikevalmistajia? Ruokatärskyt kokoavat elintarvikealan yrityksiä ja ostajia Seinäjoelle. Vielä ehdit mukaan.
Seinäjoen ruokatärskyt haluaa edistää sitä, että myös pienten valmistajien tuotteet pääsisivät paremmin tukkuihin ja kuntien hankintarinkeihin. Kuva: Kimmo HaimiSeinäjoella pidettävät ruokatärskyt kokoavat elintarvikealan ammattilaiset miettimään, miten löytää uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.
Tapahtuma keskittyy tukkutoimintaan sekä julkisiin elintarvikehankintoihin. Yhtenä tavoitteena on edistää sitä, että myös pienet yritykset pääsevät mukaan kuntien ruokatoimittajiksi.
Seinäjoen kaupungin hankepäällikkö Joonas Peura sanoo, että 21. päivä tammikuuta järjestettävään tapahtumaan ehtii vielä mukaan. Tähän mennessä sinne on ilmoittautunut nelisenkymmentä ruokapalveluiden ammattilaista julkiselta puolelta. Näytteilleasettajia on toistakymmentä. Tervetulleita ovat niin suuret kuin pienetkin yritykset.
"Kaupan alalla kilpailu kiihtyy ja toimijoiden määrä kasvaa. Sen sijaan julkiselle puolelle ei aina löydy asiakkaiden haluamia tuotteita ja toimittajia. Siksi koemme tärkeäksi yhyttää myyjät ja ostajat hoksaamaan uudenlaisia yhteistyön mahdollisuuksia", sanoo Seinäjoen kaupungin elintarvikehankintaverkoston kehittämisestä vastaava Peura.
Asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia käyttämään lähi- ja pientuottajien valmisteita. Myös tukkuporras on kiinnostunut saamaan niitä valikoimiinsa.
Ruokaprovinssin kehittämisen asiantuntija Suvi Mäki-Pirilä Into Seinäjoesta kertoo, että tilaisuudessa esitellään elintarvikeyrityksille suunnattu opas tukkujen kanssa toimimisesta ja yhteistyötä helpottava tuotekortti.
"Toivomme, että oppaan avulla myös pienet yritykset saavat työkaluja neuvotteluihin tukkujen kanssa", Mäki-Pirilä sanoo.
Ruokatärskyt alkavat Seinäjoen Rytmikorjaamolla 21. tammikuuta kello 12.30. Tilaisuuden järjestävät Seinäjoen kaupungin elintarvikehankintaverkoston kehittämishanke, Into Seinäjoki Oy:n Kasvua ruokaprovinssista -hanke sekä Turun yliopiston Paikallisruuan arvoketjua kehittämässä -hanke.
Tästä linkistä: Ruokatärskyjen ohjelma sekä ilmoittautuminen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

