Pienet juustokakut
Tee vaihteeksi yhden ison kakun sijasta pieniä annosjuustokakkuja. Näihin pikkukakkuihin tuo pirteän yllätyksen sitruunatahnakerros.Pienet juustokakut
6 kpl
Pohjat
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja +
- 1/2 dl jauhoja vuokiin taputtelussa
Täyte
- 6 rkl sitruunatahnaa (lemon curd)
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Voitele 6 pientä annosvuokaa. Taputtele pohjalle ja reunoille tasaisesti taikinaa, käytä jauhoja apuna.
Levitä pohjalle noin ruokalusikallinen sitruunatahnaa. Vatkaa muut täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Jaa vuokiin. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat kauniin ruskeita.
Vinkki
Voit tehdä yhden ison kakun esimerkiksi irtopohjavuoassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


