Appelsiini-rahkakakku
Appelsiiniviipaleet rahkakakun päällä koristavat kakun ja raikastavat maun. Täytteessä makua antaa appelsiinirahka.
Rahkakakun päälle tulevat appelsiiniviipaleet leikataan kalvottomiksi, jotta niitä on helppo syödä pikkulusikalla. Kuva: Jaana KankaanpääAppelsiini-rahkakakku
10 annosta
Ainekset
Pohja
- 2 dl sokeria
- 75 g voita
- 1 muna
- 1/2 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 2 prk appelsiinirahkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- Pinnalle
- 2 isoa appelsiinia
Valmistusohje
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna, maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytteen aineet hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjalle. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.
Leikkaa kuoritusta appelsiinista viipaleet yksitellen irti kalvojen vierestä. Koristele jäähtyneen kakun pinta appelsiiniviipaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
