Samettinen kurpitsakeitto saa potkun inkivääristä ja chilistä ja lisäväriä porkkanasta
Syksyinen sosekeitto lumoaa kullankeltaisella värillään.Kurpitsa-porkkanakeitto
5–6 annosta
- Ainekset
- 1 kg myski- tai talvikurpitsaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl tuoretta inkivääriä paloina
- 1 pieni, mieto chilipalko
- 1 sipuli
- 3 (200 g) porkkanaa
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutiota
- 1 dl kauraruoka pippuria
- (1/2 tl suolaa)
- Pinnalle
- yrttisilppua
- kauraruokaa
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Hienonna kuorittu valkosipuli. Kuumenna öljy ison kattilan tai padan pohjalla. Lisää valkosipuli- ja kurpitsakuutiot. Kuumenna ja paahda sekoitellen, kunnes kurpitsa on saanut väriä.
Lisää inkivääripalat, chilipalko, kuoritut ja paloitellut porkkanat ja sipuli. Kaada päälle osa nesteestä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua kypsäksi.
Soseuta keitto. Lisää kauraruoka ja loppua keitinvettä sen verran, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
Ripottele annoksen pinnalle yrttisilppua. Lisää vielä teelusikallinen kauraruokaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


